maanantai 28. lokakuuta 2013

Nueva familia :)

Hola!

Tällä kertaa voisin esitellä mun uuden perheen. Vaihdoin siis perhettä noin kuukausi sitten. Se ensimmäinen kuukausi, jota myös kuherruskuukaudeksi voidaan kutsua, meni hyvin. Ja just mä tsemppasin ihan kympillä, vaikken sitä välttämättä itse tiedostanutkaan. Ja samoin teki mun perhe. Mutta sen jälkeen kun arki alko asettua aloilleen, ja mä rupesin ymmärtää paremmin espanjaa, niin myös niin sanotut ”ongelmat” alkoivat myös. Aattelin eka, etten halua vaihtaa perhettä, koska aattelin, et se ois jotenkin huono asia jos vaihdan perhettä. Tai, että oisin jotenkin epäonnistunut vaihto-oppilaana. Mutta tälleen jälkikäteen kun aattelen, niin eihän se nyt sitä tarkota. Jotenkin vaan meidän ”kemiat” eivät nyt oikein kohdanneet.

No menin juttelemaan aluevalvojan kanssa, ja muutin hänen luokseen. Suunnitelmana oli, että asuisin heillä sen aikaa, että mulle löytyy uus perhe, mutta siitä tulikin mun vakituinen perhe.




Mun perheeseen kuuluu papi, mami, 21- ja 19-vuotiaat veljet Santy ja Edu, vanhin lapsi 23v, ja perheen ainoa tyttö, Maria, asuu yläkerrassa puolisonsa, Luisin, ja puolitoistavuotiaan tyttärensä, Camillan, kanssa. Asumme omakotitalossa, jossa on tosiaan kaksi kerrosta. Mulla on oma huone ja oma vessa. Meillä on iso betoninen takapiha, jossa on pieni uima-allas. Se oli aika likanen kun tulin, mut me siivottin se papin kanssa syyslomalla. On aika hienoo kun voi koulupäivän jälkeen pulahtaa altaaseen jäähdyttelemään. Meillä on myös auto, mutta just tällä hetkellä se on korjaamolla. Edu joutu kolariin sillä lauantaiaamuna. Bussi ajo sen kylkeen melko pahasti. Ja auto tosiaan meni melko pahasti ruttuun, joten se on nyt korjaamolla. Edulla on nyt niskatuki ja poskessa naarmu, mutta ei mitään sen vakavampaa… Onneks.





Santyn kanssa meillä on mukava harrastus, jonka nimi on ”kuka saa nopeammin kitarankielen rikkii”. No ei vaan. Käytiin kunnostamassa yhessä musiikkiliikkeessä Santyn kitara, josta puuttu kaks kieltä. Kun päästiin kotiin sen kitaran kanssa, niin me ryhdyttiin virittää sitä. Mutta huomattiinkin, että kaksi ylimmäistä kieltä olikin väärin päin. No mä rupesin vaihtaa niitä oikein päin. Ja samalla katkasin toisen niistä kielistä… No ei se mitään mentiin sitten pari päivää sitten uudestaan siellä liikkeessä.

Tällä kertaa myyjä vaihto kaikki kielet. No kun päästiin kotiin niin Santy rupes virittää taas sitä kitaraa. Ja KATKAS samalla yhden kielen!!! No mentiin sit vielä samana päivänä uudestaan sinne liikkeeseen. Pyysin sit samalla että he voisivat virittää sen kitaran valmiiks, ku ei me amatöörit osata… No NYT meillä on kitara, jolla voi soittaa J



18.10 oli Portoviejon 193-vuotispäivä. Sen takia ei ollut koulua perjantaina eikä torstainakaan. Sen sijaan kaupungilla oli kulkueita. Torstaina oli koulujen kulkue. Kaikista Portoviejon kouluista oli ryhmä oppilaita ja opettajia kävelemässä kadulla.





Ekana käveli pari oppilasta koulun vaakunan kanssa ja Portoviejon lipun kanssa. Seuraavaks tuli yks tai kaks tyttöö jotka oli pukeutunut hienoon asuun. Ja heidän perässään tuli neljässä jonossa lisää tyttöjä. Kaikilla oli sellanan hieno tupsupäinen sauva.






Tyttöjen perässä tuli sitten soittajat. Oppilaita kellopelien, torvien ja rumpujen kanssa. Ja heidän perässään sitten opettajia ja mahdollisesti vielä lisää oppilaita.




 

Aina välillä koko kulke pysähty ja soittajat soitti jotain muuta kun marssimusaa, ja tytöt tanssi niiden tupsusauvojen kanssa. Mä pääsin aitiopaikalle kattelee tapahtumaa, kun mun äidin työpaikan ikkunasta näki suoraan kadulle, jossa marssittiin.


Tykkäsin tapahtumasta tosi paljon. Mun mielestä oli hienoo ku ihmiset käveli ja soitti samaan aikaan. Ja ku se kuulosti niin hienolta. No mut hei lattari musaa livenä…Lattari rytmejä J ei mitään sen ihmeempää, mutta tykkäsin. Olin aika ymmälläni kun yks koulu soitti Alexandra Stanin Mr. Saxobeat...




Perjantaina kävelivät instituutit, mutten ollut katsomassa sitä. Vilkuilin alkua telkkarista. Siellä oli poliiseja, lääkäreitä ja joku ryhmä miehiä ponchoissa ja he ratsastivat kirjavilla poneilla. Myöhemmin kun kävin kaupungilla, niin näin sotilaita ja ratsupoliiseja.


Tähän loppuun tällännen hauska nippelitieto. Tiesitkö että Christina Aguileran isä on Ecuadorilainen? Ja että Aguilera on tehny yhen albumin kokonaan espanjaks? No nyt tiedätte. Mä en tienny ennenkun tulin tänne, mutta nyt tiedän Sain tietää et myös Beyoncella on biisei espanjaks O.o





This time I could introduce my new family. I changed family about one month ago. First month with my previous family were nice. And I tried to behave really well. Even when I didn’t realize that I was doing that. And I think that my family also tried to be as nice as possible. But when everyday began to pass, and I started to understand Spanish more, also “problems” began. I thought that I don’t want to chance family, because I thought that, that is something bad. Or that I’m not good exchange student. But now when I think it, I now that it doesn’t mean that. Our chemistry just didn’t work.

Well I went to talk to my area rep and I moved to his house. We had planned that I’ll be there until he fined me a new family. But I won’t change family anymore. I’ll stay with them. J

Now I have dad, mom, 21 and 19 years olds brothers Santy and Edu. My sister, 23 years, lives upstairs with her husband, Luis, and daughter, Camilla. I have own room and own toilet. We have big concrete yard, and there’s a little swimming pool. We also have a car. Well, right now we don’t have, because Edu had an accident… One bus run into the side quite badly. Luckily Edu is fine.


Jeny y Adri <3

I have new hobby with Santy witch name is “who can break a guitar string faster”. hehehehe. We went to music shop to repair his guitar. And at home we started to tune it up. And I broke one string. Well, we went to the shop again. And when Santy started a tune it up again he broke one string. So when we went to that shop third time I asked them to tune it up for us, because we couldn’t do that… Well, NOW we have guitar with six string and it’s in tune J

18.10 was Portoviejo’s 193rd birthday. And we didn’t have school on Thursday or on Friday. There was parades in the centre. On Thursday was parade of schools. I liked that really much. Because there was great live music. And music here. I just love it. All the rhythms!!  On Friday was parade of institutes. I wasn’t at the centre to watch it, but I watched that from TV for a little time. There were police officers, doctors and group of men with ponies. And later when I went to the centre I saw soldiers and Mounties.


Did you know that Christina Aguilera’s dad is from Ecuador? And that she have one album what is in Spanish? Well at least now you know. I didn’t know that before, but now, yes. J Also Beyonce has songs in Spanish.




Hola amigos. Que he hecho? Bueno, hace un mes cambié la familia. Ahora tengo mamí, papí, dos hermanos mayores y una hermana mayor. Mi ñaña tiene una hija hermosa. Se llama Camilla y ella tiene 1,5 años. Yo paso mucho tiempo con ella. A mi me gusta mucho mi familia. A todas personas en mi familia J Muchismo <3

Ya puedo entender mas español, pero a veces quiero aprender mas rapido. Todos los dias aprendo muchas palabras, bueno no puedo memorizar todos palabras inmediamente, y eso me molesta. Yo si se que es inposible memorizar todas nuevas palabras que he escuchado o memorizar que significan, pero a veces espero que es posible.

Pero algo que he hecho para aprender español, yo he traducido canciones. Porque me encanta escuchar musica, entonces cuando se que dice en una cancion y escucho esa cancion otra vez, voy a entender que dice y voy a aprender palabras. Eso si es facil y me gusta entender las canciones :)




Y la samana pasada Jeny me explicó algo en español, y yo entendi! Eso me puse muy alegre. Si es verdad que no entiendo siempre que quiere decirme, pero ahora entiendo mucho mas como antes, verdad? J  Pero paso a paso. Tambien yo he comprado unaos cosas sola. Eso fue algo muy grande para mi. 


Mulla ei oo vielä kuvia mun perheestä, mutta yritän saada ens postaukseen muutaman kuvan. J

I don't have fictures from my family yet, but I try to put here some pictures next time. J


Adios y hasta luegoTara :)





5 kommenttia:

  1. Camila y toda la familia te queremos mucho y estamos felices de que estes en nuestra casa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muchas gracias, yo tambien estoy muy feliz son ustedes :)

      Poista
  2. Tuo sinun espanjaksi kirjoittama teksti vaikuttaa tosi sujuvalta, joko se sujuu niin näet unesikin espanjaksi? Toinen perheesi vaikuttaa hyvältä, toivottavasti tunnet olosi siellä kotoisaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unet ei oo ihan vielä täysin espanjaks. Aika paljon mä kyllä yritän selittää kaikkee espanjaks ja selostaa mun unia unissani espanjaks. Ja sit mietin hirveesti miten voin ilmasta itteeni ja keksin hinoja kiertoilmasuja, joita sitten käytän hereillä ollessa :) Mun perhe on ihan huippu!! Tykkään tosi paljon :)

      Poista