lauantai 12. lokakuuta 2013

Pronto cumple dos meses!

Hola todos :)


Edellisestä postauksesta on jonkin verran jo aikaa. Eikä mulla tällä kertaa oo oikein mitään ihmeempää kerrottavana.

Nyt on meneillään kahden viikon syysloma, ja tää on se jälkimmäinen viikko. Viikonloppuna olin rannalla mun perheen ja muutaman kaverin kanssa. Kivaa oli :) Ja näin muutamaa kaveria parina päivänä. Muuten oon vaan hengaillu kotona.

Viimenen viikko ennen lomaa koulussa oli aika hajanainen. Maanantaina piti olla englannin koe, mutta se siirrettiinkin keskiviikkoon. Koe viikko oli alkanut jo edellisen viikon puolella. Sain takasin mun kemian kokeen. Sain 8/10. Olin ihan silleen et wooooou!!! Mun kaverit oli sitä miltä et 8 ei oo kovin hyvä, mut mä olin tosi iloinen koska se oli ensimmäinen oikee koe espanjaks.

Portoviejon neitsyt

No tiistaina ei ollut kouluu, koska oli joku Portoviejolaisen pyhymyksen päivä. Joten illalla mentiin kekuspuistoon ja lähettiin sitten seuraamaan pyhymystä. Siis seurattiin avolavapakettiautoo jonka kyydissä oli tää nukke, joka esitti tätä Portoviejon pyhimystä. Matkalla pysähdyttiin välillä katsomaan ilotulituksia. Samalla kun käveltiin, niin laulettiin jotain rukousta. Jossain vaiheessa sitten vaan lähdettiin siitä kulkueesta ja palattiin takas kotiin.


Keskiviikkona oli sitten englanninkoe, ja kaikki yritti kopioida multa. kopiointi kokeessa on täällä tosi yleistä. Enkä oikein tajuu miten opettajat ei puutu asiaan. Koska en todellakaan pysty uskomaan, että kaikki opettajat oikeesti on niin sokeita ja kuuroja, etteivät huomaa et kaikki kopioi toisiltaan ja kyselevät vastauksia...

Torstaina mulla ei ollut taskaan koulua. Koska oli lipunkunnioituspäivä. Kaikki ecuadorilaiset meni aamulla kouluuun. Ja ensin marssivat ja sitten kaikki kävivät tekemässä kunniaa lipulle. Eli polvistuivat ja suutelivat lippua. Meillä oli tätä tilaisuutta varten harjoitukset maanantaina ja keskiviikkona.

Perjantaina ei ollut varsinaista koulua ollenkaan. Menin kyllä siis kouluun, mutta ei ollut kokeita tai oppitunteja. Se oli ikään kuin rästejä varten. Eli oikeestaan mun ei ois tarvinnu mennä kouluun ollenkaan. Mutta ei se mitään. Autoin muutamii kavereita enkun tehtävien kanssa, kun niitten täyty tehä enkun suullinen koe. Ja muuten vaan maattiin kasassa, juteltiin kavereiden kanssa ja ootettiin et se "kolupäivä" loppuu.


Camillan leikkimistä oli kivempi
seurata ku itse peliä :)

Eilen oli Ecuador- Uruguy peli. Ja meillä oli kylässä sukulaisia ja kavereita kattelemassa peliä. Suurin osa miehistä oli pihalla katoksessa kattelemassa peliä ja grillasivat samalla. Mä olin sisällä toisen telkkarin ääressä äidin, tädin ja serkkujen kanssa. Lähinnä vaan juteltiin keskenään ja sit aina välillä katteltiin sitä peliä, mutta se ei ollut niin kiinnostava. No Ecuador voitti Uruguayin selkeesti 1-0. Ja sen jälkeen me lähettiin tällä ”naisporukalla” kaupungille autolla. Siellä oli sellanen valtava auto- ja ihmiskulkue. Kaikilla oli Ecuadorin pelipaita. Ja kaikki piti hirveetä meteliä, autojen torvet soi, autoissa soi musiikki täysillä ja baarit oli ihan täynnä. No sitten palattiin takas kotiin ja sit vaan hegailtiin. Se oli oikeesti aika kivaa. Kuunneltiin musiikkii, grillattiin, juteltiin ja syötiin. Telkkari oli myös päällä ja siellä näytettiin aiemmin päivällä ollutta Kolumbia-Chile peliä. Se oli ollu paljon kiinnostavampi. Aikamoista draamaa. Kummanki joukkueen jäsenet teki järkyttäviä syöksyjä, kaatuili ja teki kuperkeikkoja kentällä. Ja kumpikin teki myös kolme maalia…







Well, here again. I don’t have anything special to tell. But here we go...
Now I have holiday. Now it’s the second holiday week and school will start again on next Monday. I was in the Beach last weekend with my family and some friends. It was nice J And I hanged around with my few friend on some days. But mostly I just have been at home.

The last week in school before the holiday started was hmmmm… interesting. On Monday we should have had English test, but the teacher said that it’ll be on Wednesday. Exam week already had started on previous week. I got my chemistry test back. And I got 8/10. I was like woooou!!! But my friend though that 8 isn’t good. I was happy, because that was my first test in Spanish.


Uusia kavereita :)

On Tuesday we haven’t had school at all, because that was Sabbath (?) of some Portoviejo’s virgin. So at the night we went to the centre park and then we followed the virgin. There was one van, where the virgin was. It was one big doll. On the way we stopped to watch fireworks a few times. And at the same time we walked we sand some prayer. When we had walked enough we just left the procession and went to back home.

On Wednesday was the English test, and everybody around me tried to copy from me. Coping here in the exam is so normal here. And I don’t really know why teachers don’t say anything. Because I can’t really believe that they don’t notice that everyone is coping and asking answers from others…

On Thursday I didn’t have school, because it was the day when you have to do honour to the Ecuador’s flag. So Ecuadorians students went to school marched and kissed the flag. We had practised that on Monday and Wednesday.

On Friday we didn’t have real school at all. Yes I went to school, but we didn’t have any classes or tests. That was for arrears (?). So it wasn’t necessary for me to go to the school. I helped my friends with English exercises, they had verbal test. And then we just lied together, talked with friends and just waited that the “school day” end.

Tää kuva ei liity mitenkään mihinkään,
mut kattokaa kuin iso heinäsirkka!!! Hui!
Yesterday was Ecuador-Uruguay game. And our relatives and friends were here. Almost all men were outside in the shelter to watch the game and grilling. I was inside with my mom, aunt and cousins. Mostly we just talked. And only watched the game a little. That wasn’t so important or interesting. Well, Ecuador won 1-0. And after the game we women went to the centre by car. There were big procession. There were so many cars and people. Everyone had Ecuador’s football shirt. Everybody were playing the horns, and people was screaming, cars played music and bars were full of people. Well, then we went back home and just spent time. That was really nice. We listened music, grilled, talked and ate. TV was on and they showed Colombia-Chile game. That was much more interesting. Players from both team did swoops(?), they fell and did somersaults on the field. But both teams also did three goals…
 Ja koska oon niin taitava tietokoneen käyttäjä, niin en onnistunu lataa sitä mun sideoo meidän tanssista youtubeen.. Kaikki oli hyvin, se video oli jo latautumassa, mutta sitten tapahtui jotain, enkä saanut enää ladattua sitä ollenkaan... Joten joudun nyt tyytymään mun luokkakaverin lataamaan videoon.

And because I’m so good with computers I couldn’t load my video for our dance to youtube…  Everithing was right, the video was loading, but then something happened... So this video is one of my classmate.






Adios y hasta luego :)

Tara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti