keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Quiero ir al mundo!

Hei kaikki! Olen 17 vuotias lempääläläinen tyttö, joka on lähdössä ensi vuodeksi Ecuadoriin vaihto-oppilaaksi. Olen käynyt lukiota vuoden ja ollut  kolmella lyhyen espanjan lukiokurssilla. Harrastan alttoviulun soittoa ja ratsastusta. Tykkään lukea tosi paljon ja tehdä omilla käsillä kaikenlaista. Lähtö on 14.8, eli alle kuukauden päästä. Ja sain tän blogin pystyyn jo tässä vaihteessa... Heheheh :) Järjestönä toimi YFU, jonka kautta äiti on ollut vaihdossa Hollanissa.


Ecuador ei ollut ensimmäinen vaihtoehtoni, eikä se ollut ainoa lattari maa johon hain. Ensimmäisellä paikalla oli Meksiko, mutta ongelmana oli se, että olen kasvissyöjä. Mutta ei se mitään. Ecuador kuulostaa ja tuntuu hyvältä valinnalta. Ja mitä enemmän olen lukenut tai kuullut juttuja maasta, sitä kiinnostavammalta se on alkanut tuntua.

 Muutamia faktoja Ecuadorista. Ecuador on hieman pienempi maa kuin Suomi, mutta siellä asuu yli kaksi kertaa enemmän ihmisiä kuin täällä. Se on Etelä-Amerikassa ja sen naapurimaihin kuuluvat Kolumbia ja Peru. Ecuador jaetaan neljään maantieteellieen osaan; viidakkoon, vuoristoon, rannikkoon ja Galápagossaariin. YFU sijoittaa vaihtareitaan joko rannikolle tai vuoristoon.
 Sää on erilainen eri osissa maata, johtuen maantieteellisisä seikoista. Vuoristossa saattaa laskea lämpötila yöllä jopa seitsemään asteeseen ja nousta päivällä 25 tuntumaan. Kun taas rannikolla on koko ajan yli 20 astetta lämmintä. Joulu-helmikuussa siellä voi olla jopa yli 30 astetta!
 Ecuador on tasavalta ja sen presidentti on tällä hetkellä Rafael Correa. Siellä pitäis olla tänä vuonna presidentin vaalit, eli saa nähdä onko Correa presidenttinä, kun lähden Ecuadorista.
 Ecuadorissa käytetään USA:n dollareita. Ja vaikka panamahatun nimi viittaakin Panama-maahan, ne on kotoisin Ecuadorista. Ecuador tuottaa katkarapuja, leikkokukkia, banaaneja, öljyä, kahvia ja kaakaota. Suomessakin myydään ecuadorilaisia banaaneja :) Miksköhän kiinnitin siihen huomiota?
 Että sellanen infopläjäys.

En oo vielä saanut perhetietoja, mikä on ikävää. Tässä vaiheessa haluais jo tietää minnepäin on menossa ja ketä siellä perheessä on. YFU:n kautta on lähdössä kolme vaihtaria Ecuadoriin. Molemmilla on jo perhe. Toinen sai perhetiedot viikko sitten ja toinen sai eilen. Ainahan jonkun täytyy olla viimeinen, mutta silti ois kiva saada jo se tieto.
 Onhan tässä kuitenkin vielä reilu kolme viikkoo aikaa jäljellä. Täytyy käydä vielä matkalaukkuostoksilla ja hammaslääkärissä. Ja nähdä kavereita ja sukulaisia. Ja opetella lisää espanjaa. Yrittää lukea lisää juttuja Ecuadorista.

Toivottavasti mun pakkaaminen sujuu sitten ees vähän paremmin kuin tässä... ;)
Että ellaista näin ekalla kerralla. Toivottavasti seuraavalla kerralla osaan jo sanoa minne olen menossa :)
Tara

1 kommentti:

  1. ÄÄä kaikki lähtee vaihtoon paitsi mä!!! :( Haha mut joo hyvää vaihtarivuotta!! :)

    http://ihavesomepictures.blogspot.fi/

    VastaaPoista